Pierogi z kaszą gryczaną i kozim serem
- Napisane przez IW
- wielkość czcionki Zmniejsz czcionkę Powiększ czcionkę
- Wydrukuj Email
- Skomentuj jako pierwszy!
W cyklu "Smaczna agroturystyka" przedstawiamy dziś pierogi z kaszą i kozim serem - specjalność gospodarstwa agroturystycznego "Chata Miłkowska" w Miłkowie koło Lubasza. Smacznego!
Pierogi z kaszą gryczaną i kozim serem
Składniki farszu:
1 szklanka kaszy gryczanej
25 dag kremowego białego sera koziego
masło
1 cebula
Składniki ciasta:
50 dag mąki
woda
sól
Kaszę gryczaną ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle i zmieszać z kaszą i serem. Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Cienko je rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować je w dużej ilości osolonego wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia. Można podawać ze skwarkami albo z roztopionym masłem. Odsmażane na patelni i podane z sosem pomidorowym są równie pyszne!
- Dział: Artykuły
- Czytany 4553 razy